Hvor skal veien gå?

Medlemsmøte i Rennebu Arbeiderparti har diskutert ny kryssløsning for Berkåk sentrum.

Inger Helene Havdal og Jonas Gahr Støre

Partiledere. Inger Helene Havdal og Jonas Gahr Støre

Tirsdag 4.juni avholdt partiet medlemsmøte i lokalene til Frivilligsentralen. Møtet var svært godt besøkt og debatten gikk friskt gjennom kvelden. En av sakene på dagsorden var ny kryssløsning i Berkåk sentrum i tilknytning til ny E6. 

Bakgrunn for saken

Et enstemmig kommunestyre har lagt ut to alternative kryssløsninger til offentlig høring. Et nordre alternativt med påkoblingsvei fra dagens E6 med kryss der Arbeidssentret ligger i dag. Et søndre alternativ med påkoblingsvei rett frem der dagens fv700 kommer til dagens E6 og videreføres mellom boligfeltet og Berkåk Bil. Kommunestyret skulle opprinnelig gjøre vedtak i saken 26.juni.

Da vi kom til medlemsmøte 4.juni kom det ny informasjon på bordet. Høringsfristen ble utvidet og høringssvarene er fortsatt ikke gjort tilgjengelig for allmennheten. 

Til tross for engasjerte medlemmer med mange gode svar og visjoner for Berkåk sentrum og ny kryssløsning i sentrum landet vi ingen konklusjon denne kvelden. Årsaken til at vi nå velger å avvente en konklusjon om veivalget er knyttet til høringsuttalelsene. 

Et enstemmig kommunestyre la ut to alternativer på høring og i respekt for alle som har sendt høringssvar vil vi ikke ta standpunkt i saken uten å ha lest disse innspillene først. Folket har talt, men så langt har vi ikke fått innsikt i høringssvarene. 

- Vi mener det er viktig å ta innbyggernes mening på alvor. Hvilken påkoblingsløsning som blir valgt vil styre utviklingen av sentrummet vårt for alltid. Med det som utgangspunkt mener vi det er klokt å avvente vår avgjørelse ved å bruke tiden godt frem til neste medlemsmøte til å bygge ut kunnskapsgrunnlaget. Dette er en stor og viktig sak som innbyggerne våre er opptatt av, det tar vi på største alvor, sier leder for Rennebu AP Inger Helene Havdal.

Vi vil lytte til folket og ta en kunnskapsbasert avgjørelse om dette veivalget for Rennebu og Berkåks framtid. Saken forventes behandlet i kommunestyremøte i månedsskifte august-september. 

Utvidet kunnskapsgrunnlag

Samme dag som medlemsmøtet ble avholdt vedtok formannskapet som planutvalg å sette i gang et arbeid for utvidet kunnskapsgrunnlag. Det vil i starten av sommeren legges frem modeller for de to ulike alternativene som vil bli gjort tilgjengelig så snart de er klare. Disse skal synliggjøre sentrum og mulighetene med de to alternativene. 

Medlemsmøtet vedtok å nedsette et hurtigarbeidende utvalg som skal gå gjennom høringssvarene og komme med en anbefaling til medlemsmøtet på bakgrunn av disse. 

Utvalget består av:Marit Bjerkås, varaordførerInger Helene Havdal, partilederUnni Smestu, gruppelederGreta Hoem, listekandidatFrode Sæter, kasserer og listekandidat